Κοτόπουλο με βαλσάμικο, μέλι και βότανα στη σχάρα και ιταλική σαλάτα

Back to Άρθρα

Κοτόπουλο με βαλσάμικο, μέλι και βότανα στη σχάρα και ιταλική σαλάτα

Υλικά για κοτόπουλο

✔️ 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
✔️ 2 σκελίδες σκόρδο
✔️ 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
✔️ 1/4 φλιτζάνι βαλσάμικο ξίδι
✔️ 1 κουταλιά σούπας μέλι
✔️ 1/2 κουταλιά γλυκού ρίγανη
✔️ 5 λιαστές ντομάτες
✔️ 1/2 κουτάλι γλυκού θυμάρι
✔️ 1 καυτερή πιπεριά
✔️ άνθος θαλασσινού αλατιού
✔️ τριμμένο μείγμα πιπεριών

Υλικά για την ιταλική σαλάτα

✔️ φύλλα φρέσκο βασιλικό
✔️ λίγη ρόκα μικρά φύλλα
✔️ 8 μακρόστενες μικρές ντομάτες κομμένες στη μέση
✔️ 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
✔️ 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
✔️ 3 χρωματιστές πιπεριές, πράσινη, κόκκινη και κίτρινη
✔️ 1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα
✔️ λίγη κάπαρη
✔️ λίγες πράσινες ελιές Χαλκιδικής

Υλικά για το ντρέσινγκ:

✔️ 3 ντοματίνια τριμμένα
✔️1 λιαστή ντομάτα
✔️ 1 κουταλιά γλυκού βαλσάμικο ξίδι
✔️ 1/4 φλιτζάνι βαλσμάμικο ξίδι
✔️ 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
✔️ καπνιστό θαλασσινό αλάτι
✔️ τριμμένο μείγμα πιπεριών

 

Οδηγίες (90′ Λεπτά)

 

Για το κοτόπουλο:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες. Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε να μαριναριστεί το λιγότερο για 4 ώρες.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από την μαρινάδα και αφήνουμε να στραγγίσει.

Ψήνουμε σε σχάρα για 5 με 7 λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα πόσο χοντρά είναι τα κομμάτια.

 

Για τη σαλάτα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα. Κόβουμε το ψωμί σε καρέ, το αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε για 15′ να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε στη μέση τα πομοντόρια και τα αραδιάζουμε σε ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω να την βλέπουμε, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Στην άκρη του ταψιού αφήνουμε τις πιπεριές ολόκληρες να ψηθούν. Ψήνουμε στους 180ºC στον αέρα για 35′. Αφήνουμε τις ντομάτες να κρυώσουν.

Βάζουμε τις ψητές πιπεριές σε σακούλα τροφίμων να ιδρώσουν και μόλις γίνουν χλιαρές τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Τις βάζουμε σε μπολ, τις περιχύνουμε με βαλσάμικο ξίδι, βαλσάμικο ξίδι με τρούφα και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να μαριναριστούν.

Για το ντρέσινγκ ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.

Ραντίζουμε με λίγο ντρέσινγκ το φρυγανισμένο ψωμί. Ανακατεύουμε.

Στρώνουμε λίγη ρόκα σε πιατέλα. Βάζουμε πάνω τα ψωμάκια, από πάνω βάζουμε τις ψημένες ντομάτες, τις μαριναρισμένες πιπεριές, τις ελιές ,την κάπαρη και τα φύλλα βασιλικού και σπάμε σε χοντρά κομμάτια την φρέσκια μοτσαρέλα.

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και γαρνίρουμε με έξτρα φύλλα βασιλικού ολόκληρα.

 

Καλή σας όρεξη!

Share this post

Back to Άρθρα
Translate