Συνταγές

Λινγκουίνι με πέστο φρέσκιας ρόκας

Υλικά συνταγής

- 1 πακέτο λινγκουίνι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- 1 ματσάκι ρόκα
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
- 50 gr κάσιους
- 50 gr κουκουνάρι
- 100 gr τριμμένη παρμεζάνα
- 50 gr κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- άνθος θαλασσινού αλατιού
- μείγμα πιπεριού φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες ( 30 Λεπτά)

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για όση ώρα λέει η συσκευασία τους.
  • Aφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια από τη ρόκα, την πλένουμε και τη στεγνώνουμε με πετσέτα ή με χαρτί κουζίνας.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ (ή στο μούλτι σε δόσεις) τη ρόκα, τα τυριά, τα κάσιους, τα κουκουνάρια, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάμε να αρχίσουν να ψιλοκόβονται και προσθέτουμε σιγά-σιγά ελαιόλαδο ώστε να βοηθήσουμε την πολτοποίηση και να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα, το πέστο.
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 4 κουταλιές από το πέστο και ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  • Βάζουμε το υπόλοιπο πέστο σε μπολάκι για να προσθέσει όσο θέλει ο καθένας στη μερίδα του.

 

!! Όσο πέστο περισσέψει, το βάζουμε σε βαζάκι στο ψυγείο, καλυμμένο με λάδι για να μη χαλάσει !!

Καλή σας όρεξη! 

 

Προϊόντα συνταγής

 

Related posts

Απάντηση

Translate
ΜΕΝΟΥ