Μακαρονάδα με Μανιτάρια χωρίς κρέμα
vegithellas_z5dg1e2a2020-04-28T19:21:40+03:00Υλικά συνταγής για 5 άτομα
✔️ 1 πακέτο μακαρόνια λινγκουίνι (ή o,τι άλλο θέλετε)
✔️ 1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
✔️ 1 κουτάλι σούπας βούτυρο
✔️ 1 μεγάλο κρεμμύδι
✔️ 1 σκελίδα σκόρδο
✔️ 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
✔️ 50 gr μανιτάρια αφυδατωμένα Porcini
✔️ 50 gr φρέσκα μανιτάρια
✔️ 1 κουταλιά γλυκού λάδι τρούφας
✔️ 1 γεμάτη κουταλιά σούπας αλεύρι
✔️ 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
✔️ 1 ζωμό λαχανικών ή κύβο λαχανικών σε 100 gr ζεστό νερό
✔️ άνθος αλατιού
✔️ μείγμα πιπεριών τριμμένο
✔️ 250 gr ζεστό νερό
✔️ 80gr έως 100 gr παρμεζάνα
Οδηγίες (60 Λεπτά)
Βάζουμε τα αφυδατωμένα μανιτάρια μας σε 250 gr ζεστό νερό και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Πλένουμε τα φρέσκα μανιτάρια μας και τα κόβουμε σε φέτες.
Καθαρίζουμε έπειτα το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε για λίγο στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το βούτυρο. Το ελαιόλαδο, για όσους είναι προσεκτικοί, χρειάζεται να το “τσιμπήσουμε” λιγάκι σε ποσότητα. Δεδομένου ότι θα σοτάρουμε και τα μανιτάρια, αλλά και ότι η συνταγή δεν έχει ντομάτα ή κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια τα οποία θα σοτάρουμε για λίγη ώρα μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται, ανακατεύοντας τα, και αφού μαραθούν προσθέτουμε τα αφυδατωμένα μανιτάρια μας χωρίς το νερό. (δεν πετάμε το νερό των μανιταριών)
Έπειτα θα προσθέσουμε το αλεύρι, σκορπίζοντας το πάνω στα μανιτάρια και ανακατεύοντας προσεκτικά για 1-2 λεπτά, ώστε να μην “πιάσει” πολύ στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τον φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε τώρα το κρασί ανακατεύοντας και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε το νεράκι από τα μανιτάρια μας, το ζωμό λαχανικών, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. (αν θέλουμε παραπάνω σάλτσα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα)
Πριν σβήσουμε, εφόσον το επιλέξουμε, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα μακαρόνια και αν πρόκειται να σερβίρουμε αμέσως, ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.