Πένες με τόνο Αλοννήσου, σάλτσα τομάτας και κάπαρη

Back to Άρθρα

Πένες με τόνο Αλοννήσου, σάλτσα τομάτας και κάπαρη

15′ προετοιμασία      10′ μαγείρεμα      Σύνολο: 25′

Υλικά

Μερίδες: 2

 

Διαδικασία

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τον τόνο, το σκόρδο, την ντομάτα και την κάππαρη και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 – 3 λεπτά, ίσα-ίσα να ζεσταθούν τα υλικά καλά και να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
  2. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε.
  3. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
  4. Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη «σάλτσα» τόνου.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε το μαϊντανό, περιχύνουμε με το ξίδι (αν το βάλουμε) και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

 

Καλή σας όρεξη!

Share this post

Back to Άρθρα
Translate