Πλεξούδες μακαρόνια με άγρια μανιτάρια και λάδι τρούφας
5′ προετοιμασία 25′ μαγείρεμα Σύνολο: 30′
Υλικά
Μερίδες: 4
- 500γρ. μακαρόνια πλεξούδες (βρείτε τα στο site μας)
- 200γρ. άγρια μανιτάρια αποξηραμένα (βρείτε τα στο site μας)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 500ml ζωμό λαχανικών
- 120ml κρέμα γάλακτος
- 50γρ. βούτυρο κατσικίσο με τρούφα (βρείτε το στο site μας)
- 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 15ml λάδι τρούφας (βρείτε το στο site μας)
- αλάτι (βρείτε το στο site μας)
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο (βρείτε το στο site μας)
Διαδικασία
- Σε ένα μπολ βάζετε τα μανιτάρι και το κονιάκ και αφήνετε να μουλιάσουν για περίπου 1 ώρα. Τα σουρώνετε και κρατάτε τα υγρά τους.
- Κατόπιν, βράζετε τα σκιουφικτά μακαρόνια σε 5 λίτρα αλατισμένο νερό για 7 λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια με το βούτυρο για 3 λεπτά. Τα σβήνετε με τα υγρά που κρατήσατε από το μούλιασμα και στη συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό, συνεχίζοντας το βράσιμο μέχρι να μείνει ο μισός. Τέλος, προσθέτετε, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε και σερβίρετε σε πιατέλα πασπαλίζοντας με πιπέρι και περιχύνοντας με λάδι τρούφας.