Πλεξούδες μακαρόνια με άγρια μανιτάρια και λάδι τρούφας

Back to Άρθρα
Category: Συνταγές Tags: , , , ,

Πλεξούδες μακαρόνια με άγρια μανιτάρια και λάδι τρούφας

5′ προετοιμασία      25′ μαγείρεμα      Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ βάζετε τα μανιτάρι και το κονιάκ και αφήνετε να μουλιάσουν για περίπου 1 ώρα. Τα σουρώνετε και κρατάτε τα υγρά τους.
  2. Κατόπιν, βράζετε τα σκιουφικτά μακαρόνια σε 5 λίτρα αλατισμένο νερό για 7 λεπτά.
  3. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια με το βούτυρο για 3 λεπτά. Τα σβήνετε με τα υγρά που κρατήσατε από το μούλιασμα και στη συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό, συνεχίζοντας το βράσιμο μέχρι να μείνει ο μισός. Τέλος, προσθέτετε, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε και σερβίρετε σε πιατέλα πασπαλίζοντας με πιπέρι και περιχύνοντας με λάδι τρούφας.

Καλή σας όρεξη!

Share this post

Back to Άρθρα
Translate